NEW SHOES IS ANDERS...

Bewerkte foto Denk

Pauline heeft een achtergrond in het bedrijfsleven als conceptontwikkelaar en als strategisch adviseur in de marketingcommunicatie. Haar kracht is doorvragen, concreet maken en de essentie duiden, om die vervolgens te vertalen in een pitch, een beroep en een studiekeuze. Jongeren ervaren haar als enthousiast, betrokken, duidelijk, inspirerend en onvoorwaardelijk in haar coaching.

WAAROM IS ER NEW SHOES?

Pauline is gestart met New Shoes toen haar eigen dochters begonnen te klagen over de middelbare school en over de studiekeuze. Ze klaagden over nut en noodzaak van de vakken, profielen en het diploma, en de beperkte hulp die ze kregen bij de studiekeuze. En ze waren niet alleen; ook hun vrienden en vriendinnen klaagden. Niet een keer, maar jarenlang. Dat was voor Pauline de trigger om uit te zoeken waarom deze jongeren met tegenzin naar school gingen. Pauline onderzocht de match vraag-aanbod en ontdekte al snel dat het puberbrein zich niet goed verhoudt tot het reguliere schoolsysteem. Ze deed een jaar lang onderzoek naar de ontwikkeling van het puberbrein, de beperkte mogelijkheden van het decanaat en de druk die veel jongeren ervaren om goed te kiezen.

Op basis van de uitkomsten besloot ze een kort en intensief traject te ontwikkelen dat aansluit bij de belangrijkste vraagstukken van jongeren in de puberleeftijd (tot 24 jaar):

1. Wie ben ik en wat typeert mij?

2. Wat heb ik concreet te bieden en aan wie?

3. Wat wordt mijn beroep en waar kom ik het beste uit de verf?

Het New Shoes-traject levert belangrijke inzichten op. Het traject staat inmiddels een paar jaar en heeft zo’n 150 jongeren geholpen hun weg te vinden naar een toekomst waarin ze de juiste keuzes kunnen maken op basis van eigen regie.

EIGEN TESTEN EN INTERVENTIES

Naast de inzet van Breinvoorkeuren NBI als eerste checkmoment, heeft Pauline haar eigen instrumentarium de laatste jaren flink doorontwikkeld. Ze werkt met diverse checks rond kwaliteiten, interesses en drijfveren. Deze checks zijn inmiddels goed uitgebalanceerd en afgestemd op het puberbrein dat veel behoefte heeft aan een concrete, pragmatische, persoonlijke en speelse aanpak. Een van de leukste oefeningen en meest effectieve eye opener voor deelnemers is de Fuck It List, waarop jongeren hun hart mogen luchten over alles wat ze irritant vinden aan bepaalde mensen en situaties in hun omgeving.

WERKSAFARI

Als je hebt ontdekt welk vak het beste bij je past en in welke werkomgeving je het beste uit de verf komt, dan wil je ook weten hoe dat er allemaal uitziet in het echt. Pauline stelt haar netwerk open zodat deelnemers even op ‘werksafari’ kunnen: rondkijken, vragen stellen en concreet proeven van je ideale werksetting is vaak zeer inspirerend en helpend om definitief een keuze voor een passende studie te maken.

MEER INFO EN CONTACT?

REVIEWS

“New shoes heeft mij geholpen me te focussen op waar ik écht energie van krijg. In mijn geval was dit na het eerste gesprek al duidelijk. Pauline is een hele fijne gesprekspartner, je voelt je gelijk thuis bij haar. Ze heeft me ook geholpen de juiste opleiding te vinden. Het coachingstraject heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd waardoor ik een andere weg ben in geslagen; ik kies voor een flinke carrièreswitch en daar heb ik heel veel zin in!”

MARIJKE

“Bij New Shoes heb ik geleerd wat ik eigenlijk al jaren wilde weten: wie ben ik en wat kan ik straks doen met mijn kennis, mijn kwaliteiten en mijn interesses? Ik besef me nu meer dan ooit dat dat veel mensen om mij heen dit soort vragen hebben. Hoe gaat het dan later? Wat is werk? En: wat wordt mijn beroep en waar doe ik dat het liefst? Wat vind ik zo leuk en interessant dat ik dat elke dag kan doen?’ Op die vragen had ik al in twee gesprekken antwoord. Pauline maakt het simpel, leuk en vooral ook positief. Omdat je het niet weet en niet goed wordt geholpen op school, kom je in een soort van negatieve spiraal. Zo fijn om daar weer uit te zijn en te weten wat ik kan, wil en ook echt ga doen.”

JURGEN

“New Shoes heeft voor mij heel veel rust en duidelijkheid gebracht. Pauline heeft mij op een fijne manier mezelf beter leren laten kennen. Ik heb nu een beter beeld van mijn kwaliteiten, echte interesses en de dingen in het leven die mij energie geven. Ik ben erachter gekomen dat ik graag jongeren help en coach via de combinatie brein en beweging. Daar hebben we een passende studie bij gevonden. Heel fijn :)”

ROOS

150 JONGEREN GEHOLPEN
NBI GEVALIDEERD
GROOT NETWERK